Extra’s van het boek L.I.V.E. 

Bedankt! Je hebt het boek L.I.V.E. gekocht of gekregen én de moeite genomen om naar deze webpagina te gaan voor het persoonlijke voorwoord van Jan. En dat is niet het enige, je vindt hier ook 3 bonus-tips!

‘Als je beseft hoe klein de kans is dat je überhaupt geboren wordt..Daar wil ik je een beetje in prikkelen, om door een lastig periode heen te komen en/of dat waar je voor wil gaan waar te maken.

Als je de reis door het boek zou maken, dan zijn het een heel aantal puzzelstukjes: Hoe kom je van ambitie naar realiteit op een manier die bij jou past.  

Er liggen zo veel gave mogelijkheden. Al haal je maar één idee eruit waar jij wat mee wil doen, dan is mijn missie geslaagd!’

3 Bonus #DoeTipsvanJan

Een manier om uit de verwarring te komen..

In de praktijk zul je zien dat de oplossing voor een probleem altijd eenvoudig is. Stel je moet keuzes maken uit een aantal dingen die in je hoofd omgaan. Je wil naar de diploma-uitreiking van je dochter en je baas heeft gevraagd om mee te gaan naar een klant voor een belangrijke deal.

Een manier om uit de verwarring te komen is om keuzes te maken. Bewust aan jezelf te vragen: wat weegt het zwaarst voor mij. Maak een top 3 van de dingen die voor jou het zwaarste wegen. En kies in die volgorde wat je gaat doen en wat je dus ook niet gaat doen.

Hoe kun je nog beter communiceren? 

De tijd die zit tussen een impuls en respons is gemiddeld 0,25 seconden. Dat is heel handig als je oversteekt en van links plots een bus ziet aankomen. Op het mentale vlak kan het soms tegen je werken. Dan is het handig om je meer te verwonderen dan gelijk te reageren.

Je hebt bijvoorbeeld je best gedaan op een voorstel voor een klant. De klant zegt: ‘Zo, dat kost best een hoop geld, dat hele verhaal’. Normaal zou je reageren met: ‘Ja, maar daar krijg je ook wat voor!’ Nu wacht je even, verwonder je je en zegt: ‘Weet u dat ik zelf ook heb moeten wennen aan die prijzen?’ 

Waarom hebben kleine stappen een grote impact? 

Zodra je een belachelijke kleine stap neemt omzeil je de weerstand die in je emotionele brein opkomt, dan als de stap te groot zou zijn. Je omzeilt bijvoorbeeld de gedachte: ik durf niet, of ik blijf wel even in bed liggen. Punt 2 is: kleine stappen geven je de mogelijkheid om kleine succesjes te vieren, succes breeds succes.

Stel je wilt afvallen en kunt minderen op één stroopwafel per dag..Dat lijkt weinig maar in de praktijk is dit wel 35 dagen vast op jaarbasis! Reken maar uit: 180 kilo calorieën per dag keer 365 dagen per jaar gedeeld door 2000 calorieën die je per dag mag hebben =  35 dagen vasten per jaar!

Wat wordt jouw stroopwafelactie?